2 Συμβουλές που θα σας απαλλάξουν απο τους διαρρήκτες

2014-06-28 13:14
Συμβουλή Νο 1: 
Το πρώτο πράγμα που ένας διαρρήκτης ψάχνει είναι ένα σπίτι που να λείπουν οι ιδιοκτήτες του. Έτσι πρέπει το σπίτι να δείχνει ότι κατοικείτε και οι περισσότεροι διαρρήκτες απλά θα περάσουν και θα φύγουν.
Εδώ είναι μερικοί τρόποι για να το κάνουμε αυτό.
Τοποθετήστε χρονοδιακόπτη στα φωτά του σπιτιού που να ανάβουν και να σβήνουν τα φώτα σε τακτά χρονικά διαστήματα έτσι ώστε να δίνουν την εντύπωση ότι κάποιος κινείτε στο σπίτι.
Ίδιους χρονοδιακόπτες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στη τηλεόραση και το ραδιόφωνο.
Χαμηλώστε την ένταση του κουδουνίσματος του τηλεφώνου σας έτσι ώστε να μην ακούγεται έξω.
Αν μπορείτε, καλύτερα, οι κλήσεις σας να προωθούνται στο κινητό σας, ενώ είστε μακριά. Οι διαρρήκτες μερικές φορές καλούν στο τηλέφωνο για να δουν αν κάποιος είναι στο σπίτι πριν από τη διάρρηξη.
Κανονίστε να έχει κοπεί το γκαζόν αν πρόκειται να φύγετε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.
Αντί να σταματήσετε την αλληλογραφία σας και τις εφημερίδες σας, ζητήστε από έναν γείτονα να τα πάρει και να τα κρατήσει για εσάς. Βλέποντας τις παραδόσεις που γίνονται ένας διαρρήκτης νομίζει ότι κάποιος είναι στο σπίτι.
Πάντα να παρκάρετε το αυτοκίνητό σας στο γκαράζ και να κλείνετε τη πόρτα. Έτσι κάποιος δεν θα ξέρει αν είστε εκεί η όχι.
Προς το συμφέρον της ασφάλειας του σπιτιού σας, ποτέ μην αφήνετε σημειώματα στην πόρτα. Το μόνο που θα πουν σε έναν διαρρήκτη, «Έλα μέσα»
Συμβουλή No.2:
Το δεύτερο πράγμα που οι διαρρήκτες αναζητούν είναι η εύκολη πρόσβαση. Μόλις δουν τα εύκολα μπαίνουν. Γι αυτό δυσκολέψετε τους την είσοδο.
Μην αφήνετε ποτέ τις πόρτες ή τα παράθυρα ξεκλείδωτα, και ποτέ δεν κρύβουν το κλειδί του σπιτιού σας έξω, όπου μπορεί να βρεθεί εύκολα.
Τοποθετήστε πόρτες ασφαλείας με καινούργιας τεχνολογίας κλειδαριά κυλίνδρου με ατσάλινη ροζέτα προστασίας του κυλίνδρου (defender) και καταπέλτη.
Εάν δεν είναι εφικτή η τοποθέτηση πόρτας ασφαλείας, ενυσχιστε την υπάρχουσα πόρτα, με ατσάλινο κύλινδρο κατά του σπασίματος και μια δεύτερη κλειδαριά από πάνω για πρόσθετη προστασία. Τοποθετήστε σύρτες ασφαλείας.
Τοποθετείστε σύστημα συναγερμού συνδεδεμένο με κάμερα έτσι ώστε να παρακολουθείτε το σπίτι από το smart phone.
 

 Σε 15 λεπτά στο χώρο σας

 Αδιάρρηκτη κλειδαριά OMEGA

Κλειδαριά OMEGA EXAGONO

        Επισκεύες ρολών

  Μηχανισμός επαναφοράς