Μάθετε ποιά είδη διαρρηκτών υπαρχουν

2014-01-10 13:09
Ποτέ μη σκεφτείτε πως όλοι οι διαρρήκτες δρουν με τον ιδιο τρόπο. Υπάρχουν πολλα είδη διαρρηκτων. Κάθε είδος έχει τα δικά του χαρακτηριστικά δράσης, γι' αυτό και εμείς πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε με διαφορετικούς τρόπους. Αν θέλουμε να βρούμε την κατάλληλη μεθοδο για να προστατευσουμε το σπίτι μας πρέπει να μαθουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε.
Παρακάτω σας παραθέτουμε τα ποιο συνηθισμένα είδη διαρρηκτών:
 
1. Ο ερασιτέχνης
Οι ερασιτέχνες διαρρήκτες μπαίνουν στα σπίτια καταστρέφοντας πόρτες και παράθυρα. Πολλές φορές προκαλούν φθορές στο σπίτι σας, προκειμένου να βρουν τις κρυψώνες που έχετε βάλει τα χρήματα και τα τιμαλφή σας. Αυτοί οι διαρρήκτες δρούν κυρίως τις ώρες που οι ιδιοκτήτες απουσιάζουν.
Για να αντιμετωπίσουμε έναν ερασιτέχνη διαρρήκτη, τοποθετούμε πόρτες ασφαλείας με σύγχρονες κλειδαριές και ένα καλό σύστημα συναγερμού.
 
2. Ο καιροσκόπος
Αυτοί οι διαρρήκτες δεν δρουν έχοντας κάποιο σχέδιο, αλλά τυχαία. Οι καιροσκόποι γυρνούν στις συνοικίες ψάχνοντας να βρούν έναν εύκολο στόχο. Αν δούν οτι έχετε ξεχάσει ενα παράθυρο ή μία πόρτα ανοιχτή θα μπουν μέσα και θα πάρουν ότι βρουν μπροστά τους.
Για να αποτρέψετε αυτο το είδος διαρρήκτη να σας κλέψει, φροντίστε πάντα να κλειδώνετε πόρτες και παράθυρα. Φροντίστε επίσης τα πολύτιμα αντικείμενα που έχετε να μήν φαίνονται απο τα παράθυρα του σπιτιού.
 
3. Ο εκ προμελέτης
Αυτό το είδος διαρρηκτών δρουν αφού πρώτα εχουν ελεγξει το σπίτι που θα χτυπήσουν για τυχον συστήματα ασφαλείας. Βρίσκουν τις αδυναμίες που υπάρχουν και εισβάλλουν.
Ελέγξτε το σπίτι σας για τυχόν αδυναμίες, τοποθετήστε πόρτες ασφαλείας και κλειδαριές συγχρονης τεχνολογίας, ενισχύστε παράθυρα και μπαλκονόπορτες με κάγκελα ασφαλείας ή σύρτες ασφαλειας, εγκαταστήστε συναγερμό.
 
4. Επαγγελματίας
Πρόκειτε για διαρρήκτες που δρούν βάσει σχεδίου. Χτυπάνε κυρίως νυχτερινές ώρες όταν οι ιδιοκτήτες τους απουσιάζουν. Οι επαγγελματίες διαρρήκτες επιλέγουν σπίτια ή επιχειρήσεις που έχουν βεβαιωθει ότι έχουν πολλά αντικείμενα αξίας. Πολύ συχνά παριστάνουν τους τεχνικούς ή διανομείς για να μπορέσουν να δούν το εσωτερικό του σπιτιού σας. Είναι διαρρήκτες ειδικευμένοι να ανοίγουν κλειδαριες σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Για να αποτρέψετε αυτούς τους διαρρήκτες πρέπει να διαθέσετε αρκετά χρήματα για την ενίσχυση της ασφάλειας του σπιτιού σας. Καλέστε ένα επαγγελματία κλειδαρά ο οποίος θα σας αντικαταστήσει τις παλιές κλειδαριές με τελευταίας τεχνολογίας αδιάρρηκτες κλειδαριές. Ασφαλείστε παράθυρα και μπαλκονόπορτες με καγκελα ασφαλείας, τοποθετείστε σύστημα συναγερμου με κάμερες παρακολουθησης. Πάντα να κλειδώνετε πόρτες και παράθυρα.

 Σε 15 λεπτά στο χώρο σας

 Αδιάρρηκτη κλειδαριά OMEGA

Κλειδαριά OMEGA EXAGONO

        Επισκεύες ρολών

  Μηχανισμός επαναφοράς